Startsida Om oss ridum Friluftsliv Vildmarksturer Ridleder Kontakt Hovslagare Länkar

 

 

Varför häst?
Ridturer/Artiklar
Så rider vi
Islandsresa 2004
Våra djur

 

Vi som finns i Hägnaliden i Hällesåker är Birgitta, Göran och Christian Stockelberg .

 

 

I familjen har vi 5 islandshästar, 3 hundar, 4 katter och 25 höns. Vi håller på med friluftsorienterad hästsport i form av långturer i skog och mark med islandshäst. Hällesåker ligger ca 2 mil syd Göteborg. Både Göran och Christian har gedigen scoutbakgrund + att hela familjen tycker om att vistas i skog och mark, företrädesvis på hästryggen. Vi svarar gärna på frågor och kan ge tips om ni undrar över något.

Vintertid fodrar vi med hö-silage och hästarna går, precis som de gjorde på Island, ute dygnet runt men har givetvis tillgång till utebox. Vi har en liten, belyst paddock. Då vi helst utövar friluftsliv till häst ligger Hällesåker mycket bra till eftersom det finns bra ridvägar och möjlighet att övernatta i skog och mark. Hästarna ger en otrolig möjlighet att komma viltet i våra skogar riktigt nära och verkligen uppleva naturen när den är som allra bäst. Från att ha haft olika fritidsintressen har vi, sedan vi skaffade hästarna, fått en meningsfull fritid tillsammans.

 

Välkommen in på fika, kaffepannan står nästan alltid på, eller ring om du vill ha ridsällskap. I mån av tillgång säljer vi ägg.

 

                                                          © Copyright 2005 Ridum Islandshästar. Allt material på dessa sidor är upphovsrättsskyddat enligt lag.